Whatsapp dringt sms gebruik terug

Dat sms’en sinds de introductie van Whatsapp flink naar de achtergrond is gedrukt mag wel duidelijk zijn. Een sms versturen zal je altijd geld kosten, terwijl dit met Whatsapp totaal niet aan de orde is. Daarnaast kun je met Whatsapp gemakkelijk hele gesprekken in sneltreinvaart voeren, waar dit eigenlijk met sms’en ook niet te doen is. Whatsapp is dus een stuk directer en sneller dan sms’en en daarnaast dus nog kosteloos ook. Niet meer dan logisch dus ook dat men Whatsapp verkiest op de smartphone boven sms berichten versturen. Zelfs de meest goedkope smartphone is voor mobiel internet geschikt, dus ook daar kan gewoon Whatsapp op worden geïnstalleerd en gebruikt.

Providers verliezen geld

Grote verliezers van chatprogramma’s als Whatsapp zijn natuurlijk de providers. Zij verdienen immers geld aan het feit dat consumenten sms berichten sturen en wanneer dit dus niet gebeurt verliezen zij geld. En dat is dus ook wat er op grote schaal gebeurt, want het gebruik is absoluut drastisch gedaald in de laatste jaren en dat het sms bericht er nog bovenop kan krabbelen lijkt nu toch in elk geval nog niet aanstaande te zijn.

Smartphone gebruiker stapt af van sms

Of je nu de goedkoopste smartphone hebt of niet, dat maakt niet uit, want vrijwel iedereen met een smartphone laat sms berichten sturen zo veel mogelijk links liggen. Er wordt eigenlijk voor de aankomende jaren alleen nog maar een stijging verwacht van het gebruik van onder meer Whatsapp, want het is voor consumenten natuurlijk gewoon een ideale dienst en zeker omdat er geen of slechts weinig kosten aan zitten verbonden zal de populariteit zeker niet afnemen.

Previous post:

Next post: