Smartphones met 2 besturingssystemen

Tegenwoordig zijn er ook een aantal smartphones op de markt welke werken volgens een bijzonder systeem, namelijk het systeem waarbij je als gebruiker keuze hebt uit 2 besturingssysteem op een en dezelfde smartphone. In feite kun je dan dus uit verschillende gebruikerservaringen kiezen, want de verschillende besturingssystemen gaan ook uiteraard gepaard met verschillende gebruikerservaringen. Het is in ieder geval een goede manier wanneer je er qua besturingssysteem nog niet helemaal uit bent, al zal dat voor de meeste mensen niet zo heel erg boeiend zijn. Vooralsnog zijn de besturingssystemen in kwestie op dergelijke smartphones Android en Windows.

Android en Windows

Android en Windows worden dus op sommige smartphones aan elkaar gekoppeld. Gekoppeld is eigenlijk niet het goede woord, want beiden blijven strikt van elkaar gescheiden. Enkel bij het opstarten van je smartphone krijg je de keuze en vervolgens zal je smartphone dan dus gaan opstarten in het door jouw gekozen besturingssysteem. Ondanks dat er al de nodige smartphones zijn die dit hebben wordt dit niet toegejuicht door Android en Windows. Zij hebben liever gewoon dat smartphones zijn toegewijd aan hun besturingssysteem en dat er verder geen andere besturingssystemen op een smartphone voorkomen. Goedkope smartphones hebben dergelijke opties van 2 besturingssystemen sowieso niet en hiervoor zul je dus moeten zijn bij de dure toestellen.

Wennen aan Windows op smartphone

Wat natuurlijk ideaal is van dergelijke smartphones is dat je wel kunt wennen aan Windows op een smartphone. Iedereen is eigenlijk gewend aan Android of iOs en niet aan Windows. Windows heeft ook wel een hele andere look-en-feel en dus is het wel de uitgelezen mogelijkheid om met Windows kennis te maken, terwijl je ook in de wetenschap bent dat je altijd kunt schakelen naar het inmiddels op smartphones zeer vertrouwde Android.

Next post: