Prepaid smartphone

Zoek je naar een prepaid smartphone of ben je benieuwd of dat voor jou de beste smartphone is? Je maakt gebruik van een prepaid aansluiting, waardoor je in ieder geval niet aan een (duur) abonnement vast zal zitten. In plaats daarvan betaal je op voorhand voor de belkosten die je zal gaan maken. Je komt niet zomaar in de problemen, terwijl je aan de andere kant toch een goedkope smartphone kunt kopen. Het is de moeite waard om de belkosten te vergelijken op basis van prepaid of op basis van een abonnement. Daarnaast kun je online nagaan wat voor jou de beste smartphone is.

Wat is prepaid?

Wil je gebruik maken van een prepaid smartphone? Dan is het allereerst van belang om na te gaan wat prepaid eigenlijk is. Het zit al in de naam verscholen, het gaat om ‘pre’ ‘paid’ tegoed dat je vervolgens kunt gaan gebruiken. ‘Pre’ staat voor ‘vooraf’, je koopt beltegoed waar je vervolgens gebruik van kunt maken. Is het beltegoed voor je smartphone op? Dan dien je daar weer meer van aan te schaffen, zodat je weer kunt bellen of je gebruik kunt maken van het mobiele internet.

Een prepaid smartphone werkt wat dat betreft anders dan een abonnement of sim only aansluiting. In die gevallen betaal je maandelijks achteraf een bedrag, op basis van je belgedrag en het gebruik van bijvoorbeeld het mobiele internet. Over het algemeen zijn er bundels beschikbaar, waarmee je er binnen een abonnement voor kunt zorgen dat je de kosten in de hand kunt houden. Wil je voorkomen dat de kosten te hoog oplopen terwijl je het niet door hebt? Dan vormt een prepaid smartphone wellicht een goede keuze, je komt daarmee in ieder geval niet voor vervelende verrassingen te staan.

Je kunt een goedkope smartphone kopen, wanneer je gebruik wilt maken van een prepaid aansluiting. De topmodellen zijn dan over het algemeen erg duur, omdat het de abonnementen zijn die er normaal voor zorgen dat je daar gedurende een looptijd van 2 jaar voor betaalt. Dat is met een prepaid smartphone niet het geval. In plaats daarvan betaal je zelf voor de telefoon die je wilt gebruiken. Je bent daar vervolgens meteen de eigenaar van, over het algemeen krijg je nog €5 of €10 aan beltegoed van de provider. Dat betekent dat je de prepaid smartphone direct kunt gebruiken om mee te bellen of om het mobiele internet mee op te gaan.

Belkosten vergelijken

Het is verstandig om de belkosten online te vergelijken wanneer je kijkt naar een prepaid smartphone. Wat zijn de belkosten per minuut op basis van een prepaid aansluiting, wat betaal je binnen een abonnement en hoeveel verwacht je te gaan bellen? Aan de hand daarvan kun je nagaan wat voor jou de meest voordelige optie is. Bel je maandelijks minder dan 50 minuten? Dan is het in veel gevallen verstandig om een prepaid smartphone aan te schaffen. Ook wanneer je niet of nauwelijks gebruik maakt van het mobiele internet vormt dan in veel gevallen een goede keuze.

Previous post:

Next post: